Als het thuis even niet gaat

Wonenmetzorg InzetAls u een ingrijpende operatie heeft ondergaan, is het niet altijd mogelijk om thuis te herstellen. Wilt u in een comfortabele, luxe omgeving herstellen of revalideren? Of aansterken voordat u een medische ingreep moet ondergaan?

Bij Zorghotel Grave krijgt u in een prachtige omgeving de zorg en aandacht die u verdient. Hier kunt u alleen of samen met uw partner onbezorgd verblijven. En u kunt gebruik maken van de vele voorzieningen die we in huis hebben zoals dagbesteding, een à la carte restaurant, grand café en fitness. Zorghotel Grave is gevestigd in het monumentale kloosterpand van Zorgresidentie Velp

Zorghotel Grave is een door SNHZ erkend zorghotel
Als eerste Nederlandse koepelorganisatie is SNHZ gericht op het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van zorghotels en herstellingsoorden in Nederland.

Omdat het aanbod van zorghotels uiteen loopt heeft SNHZ een certificering in het leven geroepen onder het label "Erkende Zorghotels". Een Erkend Zorghotel is een zorghotel dat voldoet aan hoogwaardige kwaliteitseisen voor veiligheid en zorg, gastvrijheid en comfort. Dat geldt dus ook voor Zorghotel Grave. U weet daarom dus zeker, dat u bij Zorghotel Grave in goede handen bent.

Zorghotel Grave voldoet volgens SNHZ aan hoge eisen en mag (na een toetsing) sinds 29 november 2013 met trots het "SEZ-Keurmerk" (SNHZ Erkend Zorghotel) voeren. Deze toetsing is in de vorm van een audit uitgevoerd door QSN.

 

Lees meer over de SNHZ, het Keurmerk Erkend Zorghotel en de criteria >

SNHZ_toolkit_website_banner_hor_200x75px

Hier kom ik tot rust "Hier kom ik tot rust" Dhr. Veldman, gast

"Een maand geleden onderging ik een ingrijpende operatie. Toen ik uit het ziekenhuis werd ontslagen, was ik nog erg zwak. Het zou voor mijn vrouw veel te zwaar worden om mij thuis te verzorgen", vertelt de 76-jarige heer Veldman uit Wijchen. "We hebben daarom besloten dat ik in Zorghotel Grave zou herstellen. Ik kan gebruik maken van het revalidatiecentrum en heb een vaste fysiotherapeut. Dankzij alle goede zorgen en het lekkere eten gaat mijn herstel heel voorspoedig. En mijn vrouw komt graag langs; dan maken we een ontspannen wandeling in de kloostertuin of eten we een hapje in het grand café."

Een hechte band opbouwen "Een hechte band opbouwen" Tessa Peters,receptioniste

Tessa Peters is een van de vaste gezichten bij de receptie van Zorgresidentie Velp. Ze ontvangt bewoners en hotelgasten, houdt de post voor hen bij en beantwoordt vragen van familieleden. "Geen enkele werkdag is hetzelfde en dat maakt dit werk zo leuk. Ik heb hiervoor drie jaar in een hotel gewerkt, maar dat is toch een stuk zakelijker. Hier bouw ik een hechte band op met de bewoners en ze komen graag langs voor een gezellig praatje. Ik merk dat iedereen die hier werkt, er alles voor over heeft om onze bewoners een fijne tijd te bezorgen. Dat maakt je eigen werk ook een stuk leuker. Ik heb het enorm naar mijn zin en mis de bewoners zelfs als ik vakantie heb!"


Volg Zorgresidentie op: Volg ons op Twitter

Zorgresidentie biedt Zorg in NaturaZorgresidentie biedt Zorg in Natura

Vanaf 1 januari 2014 zijn alle locaties van Zorgresidentie door het zorgkantoor toegelaten om Zorg in Natura (ZIN) te leveren. Daardoor kunnen bewoners en hotelgasten nog eenvoudiger gebruikmaken van onze diensten en zijn we beter bereikbaar voor verwijzers.

Net als bij PGB-zorg, levert Zorgresidentie alleen geïndiceerde zorgfuncties bij Zorg in Natura. Ons principe om zorg en wonen te scheiden, blijft daarmee overeind. Zorgresidentie kan vanaf januari de thuiszorg-indicatie tijdelijk overnemen als overbrugging tussen ziekenhuis en thuis. We garanderen daarmee de continuïteit in zorgverlening. Als het thuis even niet meer gaat, bieden we ook Zorg in Natura en dat kan de financiële drempel voor de inzet van herstel- en respijtzorg wegnemen.

Verwijzers zoals huisartsen, specialisten en ziekenhuizen kunnen nu patiënten met een thuiszorgindicatie toch een tijdelijke 24-uurs zorgomgeving aanbieden, bijvoorbeeld bij niet-geplande zorg. Zorgresidentie biedt een prima oplossing voor mensen die op zoek zijn naar tijdelijke overbruggingszorg of in het verleden een beroep deden op de zorgzwaartepakketten ZZP 1, 2 en 3. Voor permanente bewoners en cliënten die afhankelijk zijn van langdurige intensieve zorg, blijven wij PGB-gefinancierde zorgpakketten hanteren. Onze ervaring leert dat het PGB meer mogelijkheden biedt om deze cliënten maatwerk te leveren.

Meer weten: zorgmanager@zorgresidentie.eu

Verkoop woning geen belemmeringVerkoop woning geen belemmering

De beslissing om naar een woonzorg-instelling zoals Zorgresidentie Velp of Zorgresidentie Smakt te verhuizen, is voor veel ouderen niet makkelijk. Buiten het feit dat u uw eigen woning moet achterlaten, speelt ook het financiële plaatje een belangrijke rol.

Door de slechte huizenmarkt schuiven ouderen een verhuizing vaak voor zich uit. Laat de gezondheid van u of uw partner het niet langer toe om zelfstandig te blijven wonen? Of wilt u zeker zijn van een woning bij Zorgresidentie? Dan bieden wij uitkomst bij de verkoop van uw eigen huis.

Sinds kort werken we samen met de Nederlandse Vastgoedmaatschappij. Deze onderneming doet geheel vrijblijvend een bod op uw woonhuis. Er zijn verschillende scenario's bespreekbaar. Zo kunt u het bod gebruiken als minimaal gegarandeerde opbrengst. U kunt ook de overwaarde van uw huis vrijmaken voor de huur van een appartement bij Zorgresidentie voor uw zorgbehoevende partner, terwijl u de eigen woning verkoopt en weer terug huurt.

Meer info info@zorgresidentie.eu

Partner in fysiotherapiePartner in fysiotherapie

De praktijk Bardoel van Lier is de nieuwe vaste partner voor fysiotherapie in Zorghotel Grave en de Zorgresidenties in Smakt en Velp. Naamgevers Niels van Lier en Maikel Bardoel zijn er trots op dat hun bedrijf deel uitmaakt van het zorgteam van Zorgresidentie.

Bardoel van Lier werkt binnen de vestigingen van Zorgresidentie met twee vaste therapeuten, Mieke Scholte en Whitney Steenhuizen (foto). Beiden zijn gespecialiseerd in ouderenzorg en dagelijks aanwezig. Daarnaast heeft de fysiotherapiepraktijk verschillende andere specialisaties die ze voor Zorgresidentie inzetten, zodat er altijd een juiste therapeut beschikbaar is. De praktijk werkt geregeld samen met andere (para)medische disciplines zoals ergotherapie en logopedie.

In de visie van Maikel Bardoel en Niels van Lier draait het in hun vak om aandacht voor de mens. Dat klinkt logisch, maar het is niet vanzelfsprekend. De aanpak van deze praktijk is gemoedelijk, oprecht en betrokken, en dat beleeft u ook bij Zorgresidentie.

Meer info: info@bardoelvanlier.nl